SIA STATS SERVISS nomas inventāra uzskaites un pārvaldīšanas pilnveidošanas iespējas - Asare, Elīza (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir SIA STATS SERVISS nomas inventāra uzskaites un pārvaldīšanas pilnveidošanas iespējas. SIA Stats serviss ir viens no Latvijas vadošajiem uzņēmumiem, kas sniedz būvtehnikas nomas pakalpojumus. Efektīva un pareiza nomas inventāra uzskaite un pārvaldīšana ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem veiksmīgas saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Darba mērķis: pamatojoties uz nomas inventāra uzskaites teorētisko aspektu izpēti, izstrādāt ieteikumus SIA Stats serviss nomas inventāra uzskaites un pārvaldīšanas pilnveidošanai. Darba rezultātā tiek secināts, ka SIA Stats serviss ir liels attīstības potenciāls, bet, lai to sasniegtu, ir jāpilnveido nomas inventāra uzskaites politika un jāveic investīcijas jaunas nomas tehnikas iegādei.

Master’s Thesis: SIA Stats Serviss - Enhancing rental inventory accounting and management. SIA Stats Serviss is one of the leading Latvian companies providing rental services for construction equipment. Cost effective accounting and management of the equipment inventory is a key driver for future growth. Purpose: Develop recommendations based on theoretical research to improve inventory accounting and management. Summary: There is significant potential for future growth, but this would require improvements to the current accountancy policies and an investment in new construction equipment for rental.
Improvement possibilities for accounting and management of leased inventory of STATS SERVISS Ltd
Keywords: Ekonomika; pamatlīdzekļi; krājumi; inventārs; noma