Pieaugušo pacientu ar migrēnu dzīves kvalitāte - Rumjanceva, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Pieaugušo pacientu ar migrēnu dzīves kvalitāte.” Tēmas aktualitāte: migrēna ir izplatīta neiroloģiska slimība, kura ievērojami ietekmē pieaugušo pacientu ar migrēnu dzīves kvalitāti. Pētījuma mērķis ir izpētīt pieaugušo pacientu ar migrēnu dzīves kvalitāti. Pētījuma uzdevumi: 1. Veikt literatūras analīzi par migrēnu, un izpētīt kā tā ietekmē dzīves kvalitāti. 2. Izveidot pētījuma instrumentu pētījuma intervijas veidā. 3. Veikt pētījumu. 4. Apkopot un analizēt iegūtos datus. 5. Izdarīt secinājumus. Pētījuma jautājums: Kāda ir pieaugušo pacientu ar migrēnu dzīves kvalitāte? Pētījuma metode: kvalitatīva pētījuma metode. Pētījuma instruments: intervijas jautājumi. Pētījuma rezultāti: tika izpildīti pētījuma uzdevumi, tika atbildēts uz pētniecības jautājuma, tika veidots pētījums un tika aplūkota, kāda ir 8 pieaugušu pacientu ar migrēnu dzīves kvalitāte un tika izveidoti secinājumi. Atslēgas vārdi: Migrēna, dzīves kvalitāte, migrēnas ietekme uz veselību, vides ietekme uz migrēnu.

The topic of the bachelor thesis is "Quality of life of adult patients with migraine." Relevance of the topic: migraine is a common neurological disease that significantly affects the quality of life of adult patients with migraine. The aim of the study is to investigate the quality of life of adult patients with migraine. Research tasks: 1. To analyze the literature on migraine, and to study how it affects the quality of life. 2. Create a research instrument in the form of a research interview. 3. Do research. 4. Collect and analyze the obtained data. 5. Draw conclusions. Research question: What is the quality of life of adult patients with migraine? Research method: qualitative research method. Research instrument: interview questions. Research results: the research tasks were completed, the research question was answered, the study was designed and the quality of life of 8 adult patients with migraine was examined and conclusions were drawn. Key words: Migraine, quality of life, impact of migraine on health, environmental impact on migraine.
Quality of life of adult patients with migraine
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; Migrēna; Dzīves kvalitāte; Migrēnas ietekme uz veselību; Vides ietekme uz migrēnu