Veselības aprūpes finansējums - Tomiņa, Paula (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Veselības aprūpes finansējums”. Ar veselības aprūpi pēdējā laikā ir saistītas ļoti daudz problēmas. Darba mērķis ir, balstoties uz pieejamo informāciju, statistiku, veikt veselības aprūpes finansējuma izpēti un sniegt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā daļā ir iespējams noskaidrot cilvēku viedokļus un ir pieejama teorētiskā daļa par Latvijas veselības aprūpi. Darba otrajā daļa ir veikti praktiskie pētījumi par veselības aprūpi Latvijā un pasaulē. Trešā daļa ir par veselības aprūpes attīstību nākotnē, kur ir apkopoti priekšlikumi un nākotnes plāni attīstībai nozarē. Bakalaura darbs sastāv no 71 lapām, iekļautas 17 tabulas un 17 attēli.

Bachelor thesis „Funding of health care”. The author clarifies some problems in Latvija of the health care sector, gathering the views of the people in Latvia, describing and comparing the indicators. The aim is to carry out the theoretical and practical research on the health care financing sector weakness and to develop proposals for its improvement based on people’s opinion and other national figures. Consists of 3 chapters. In the first is possible to find out the views of the people and is available the theoretical part of the Latvian health care. In the second part funding of health care are practical studies about the health care in Latvia and in the world. The third part is about health care in the future, the proposals and plans for the future development of the sector. In the bachelor thesis are 71 pages, 17 tables and 17 pictures.
Funding of the health care
Keywords: Ekonomika; budžets; veselība; pakalpojumi; Veselības ministrija; kvotas