Latvijas atradņu dzelzsrūdu sastāva noteikšana - Vorobjovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2022)
Latvijas atradņu dzelzsrūdu sastāva noteikšana. Vorobjovs D., zinātniskie vadītāji: prof., Dr. chem. Vīksna A. un asoc. prof., Dr. geol. Stinkulis Ģ. Bakalaura darbs, 62 lappuses, 35 attēli, 7 tabulas, 45 literatūrās avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros veica kvalitatīvo (mineraloģisko) dzelzsrūdu paraugu analīzi laboratorijas apstākļos, izmantojot pulvera rentgendifraktometrijas (XRD) metodi, ka arī tika izmantota rentgenstaru fluorescence (XRF) un lāzera inducētas sadalīšanās spektroskopija (LIBS) rūdu kvantitatīvā ķīmiskā sastāva noteikšanai.

Determination of iron ore composition of Latvian deposits. Vorobjovs D., supervisor Prof., Dr. chem. Vīksna A., supervisor Asoc. prof., Dr. geol. Stinkulis Ģ. Bachelor thesis, 62 pages, 35 figure, 7 tables, 45 literature references, 2 apendice. In Latvian. Bachelor thesis includes the qualitative (mineralogical) analysis of iron ore samples in laboratory conditions using powder X-ray diffraction (P-XRD) method, also were used X-ray fluorescence (XRF) and laser-induced breakdown spectroscopy (LIBS) to determine the quantitative chemical composition of the ores.
Determination of iron ore composition of Latvian deposits
Keywords: Ķīmija; SUBATE 2A; STAICELE 1; MAGNETĪTS; LIBS; XRF