Organizācijas antivīrusa programmatūras servera puses risinājumu ieviešana - Beitiks, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba mērķis ir izvērtēt dažādas Windows Server 2008 operētājsistēmai paredzētas pretvīrusu programmas, izvērtējot to funkcionālās iespējas, kā arī veikt dažāda veida drošības pārbaudījumus, lai spētu sniegt ieteikumus funkcionalitātes un drošības ziņā drošākā pretvīrusu risinājumu izvēlē. Darbā ir sniegts ieskats vīrusu un pretvīrusu vēsturē, to attīstībā līmeņos un darbības pamatprincipos Darba ietveros tika apskatīta pretvīrusu programmu konfigurācija, un spēja reaģēt uz dažāda veida datorvīrusiem. Atslēgvārdi: pretvīrusu programma, operētājsistēma, Windows Server, drošība, datorvīrusi

This qualification work is about a variety of Windows Server 2008 operating system for antivirus programs, evaluating their functional capabilities, as well as various types of security challenges to be able to make recommendations in terms of security functionality and safest antivirus solution. This work contains the history of the viruses and anti-viruses, their level of development and the basic operations The main objective is to describe about anti-virus program configuration, and the ability to respond to different types of computer viruses. Keywords: anti-virus program, operating system, Windows Server, security, viruses
Antivirus software server side solution implementation in organization
Keywords: Datorzinātne