Tiešsaistes izdevumu un ieņēmumu uzskaites sistēmas projektēšana - Abrickis, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba tēma ir Tiešsaistes izdevumu un ieņēmumu uzskaites sistēmas projektēšana. Darba mērķis ir izveidot prasību specifikāciju tiešsaistes izdevumu un ieņēmumu uzskaites sistēmas www.imaks.lv 2.0 versijas izstrādei. Diplomdarbā tiek secināts, ka Latvijā nav kvalitatīvas, ērti lietojamas un brīvi pieejams tiešsaistes ieņēmumu un izdevumu uzskaites informācijas sistēmas. Tādēļ ir nepieciešams izveidot budžeta plānošanas tīmekļa lietojumprogrammu, kas ļautu tās lietotājiem efektīvi pārvaldīt personīgos finanšu līdzekļus un to plūsmu. Darba rezultāts ir uz informācijas arhitektūras un lietotāju pieredzes projektēšanas pieejas balstīta prasību specifikācija, kas tiks izmantota tiešsaistes izdevumu un ieņēmumu uzskaites informācijas sistēmas www.imaks.lv 2.0 versijas izstrādei. Darbs sastāv no 2 nodaļām un apakšnodaļām. Diplomdarba apjoms – 91 lpp., 1 pielikums. Atslēgvārdi: ieņēmumu un izdevumu uzskaite, budžeta plānošana, uzkrājumu veidošana, informācijas arhitektūras pieeja, lietotāju pieredzes pieeja.

The theme of the diploma paper is “Designing an Online Spending and Revenue Accounting System”. The objective of the paper is to specify the requirements specification of an online spending and revenue accounting system, which later will be used to design www.imaks.lv version 2.0. Author came to conclusion that there is no qualitative, easy to use and free accessible online spending and revenue accounting system in Latvia. Thus there is a need to design an online budget planning application, which allows its users to manage their personal finances and cash flow effectively. The outcome of the diploma paper is a requirements specification based on information architecture and user experience approach, which will be used to design the second version of the online spending and revenue accounting system www.imaks.lv The diploma paper consists of 2 chapters, 91 pages and 1 appendix. Keywords: the accounting of revenue and spending, budget planning, the making of savings, information architecture approach, user experience approach.
Designing on Online Spending and Revenue Accounting System
Keywords: Vadībzinātne