Grafisko informācijas organizatoru izmantošana bioloģijas apguvē pamatskolā - Āboltiņa, Justīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis ir darbības pētījumā noskaidrot grafisko informācijas organizatoru (GIO) lomu skolēna mācīšanās pilnveidei bioloģijas apguvē pamatskolā. Veikta teorētiskā literatūras avotu analīze par GIO nozīmi un lietošanas principiem mācību procesa laikā. Autore izstrādājusi un aprobējusi GIO 8. klases mācību tematā „Mugurkaulnieki ar nepatstāvīgu ķermeņa temperatūru” un noskaidrojusi, kā tie pilnveido bioloģijas apguvi pamatskolā. Apkopojot visas darbības pētījumā iegūtās atziņas, autore secināja, ka GIO lietošana mācību stundu procesā palīdz skolēniem vieglāk apgūt jaunas zināšanas un attīsta prasmes pāriet no liela daudzuma informācijas uz prasmēm darboties ar tām.

The aim of the thesis using action research is to is to find out the role of graphic information organizers (GIO) in student's learning experience improvment of biology learning in elementary school. Performed the theoretical analysis of literature on the role of GIO and the usage principles in learning process. Author developed and approbated the GIO in 8th class study topic "Vertebrates with a volatile body temperature" and found that they improve learning in elementary school biology. After summing up all the lessons and performance study, author concluded that the use of GIO in the class study process helps students to easily acquire new knowledge and develop the skills to move from a large amount of information on the skills to work with them.
The Use of Graphic Information Organisers in Acquisition of Biology in Primary School
Keywords: Pedagoģija