Pakistānas islāma un parasto banku finanšu pārskata novērtēšana: salīdzinoša analīze - Qayum, Arshad (Latvijas Universitāte, 2022)
Arshad Qayum ir maģistra darba autors. Prof, Viesturs Pauls Karnups, ir Latvijas Universitātes profesors un promocijas darba vadītājs. Mana maģistra darba tēma ir “Pakistānas islāma un konvencionālo banku finanšu pārskata novērtējums, salīdzinošā analīze”. Maģistra darbā ir piecas daļas: ievads, teorētiskais ietvars, pētījuma metodoloģija, empīriskā analīze, kā arī gala secinājumi un priekšlikumi. Diplomdarbs ir uzrakstīts angļu valodā. Kopā 108 lappuses, tajā skaitā 26 attēli, 15 tabulas un 7 formulas un divi modeļi. Angļu valodas bibliogrāfijā un avotu sarakstā ir 199 ieraksti. Viena piebūve ir pieejama lietošanai darba vietā. Runājot par nozīmīgākajiem atklājumiem: pirmkārt, tradicionālās bankas Pakistānā ir efektīvākas nekā islāma bankas, jo tās ir lielākas, tehnoloģiski attīstītākas un plašāk izplatītas. Otrkārt, Malaizijas islāma bankas ir efektīvākas nekā Pakistānas islāma bankas, jo tās ir mazākas un tehnoloģiski mazāk attīstītas. Pakistānas islāma bankām ir jānostiprina vadības prasmes, jāpalielina aktīvu sadale, jāizglīto darbinieki un jāpublisko savi piedāvājumi. Inflācija un politiskie nemieri Pakistānā ir samazinājuši islāma banku efektivitāti Pakistānā. Darba bibliogrāfija ir šāda: Arshad Qayum (2022). Islāma banku novērtējums Pakistānas efektivitātei. Maģistra studiju programma "Starptautiskais bizness" un Universitāte atrodas Rīgā. Datu aptvēruma analīze, finanšu rādītāji, parastās bankas, islāma bankas.

Arshad Qayum is the author of the master's thesis. Prof, Viesturs Pauls Karnups, is a University of Latvia professor and the thesis supervisor. The subject of my master's thesis is “Evaluation of the financial statement of Islamic and conventional banks of Pakistan, A comparative analysis”. There are five parts to a master's thesis: an introduction, theoretical framework, research methodology, empirical analysis, as well as final findings and suggestions. The thesis is written in English. 108 pages in all, including 26 figures, 15 tables and 7 formulae and two models. There are 199 entries in the English-language bibliography and source list. One annexe is available for use at the workplace. In terms of the most significant findings: First, conventional banks in Pakistan are more efficient than Islamic banks because they are larger, more technologically advanced, and more widespread. Second, Malaysian Islamic banks are more efficient than Pakistani Islamic banks because they are smaller and less technologically advanced. Pakistani Islamic banks need to strengthen management skills, increase asset allocation, educate their workers, and publicize their offerings. Inflation and political unrest in Pakistan have lowered the effectiveness of Islamic banks in Pakistan. The thesis's bibliography is as follows: Arshad Qayum (2022). Assessment of Islamic banks in Pakistan's efficiency. Thesis for a Master's degree program in "International Business" and the University is located in Riga. Data Envelopment Analysis, financial ratios, conventional banks, Islamic banks.
Evaluating the financial statement of Islamic and Conventional banks of Pakistan: A comparative analysis
Keywords: Vadībzinātne; Arshad Qayum, ID aq18003; Arshad Qayum, ID aq18003; Arshad Qayum, ID aq18003; Arshad Qayum, ID aq18003