Eiro ieviešanas plusi un mīnusi Latvijā - Stepanovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbs par tēmu “Eiro ieviešana Latvijā” sastāv no trijām nodaļām. Pirmā nodaļā tiek izskatīts eiro jēdziens un ar šo jēdzienu bieži izmantoti termini. Otra darba nodaļā tiek izskatīta situācija Latvijā. Sniegta informācija par Nacionālo eiro ieviešanas plānu, kā arī sniegti statistisku pētījumu rezultāti par Latvijas iedzīvotāju viedokļiem par eiro ieviešanu Latvijā. Darba trešā nodaļa veltīta Slovēnijas, Slovākijas, Igaunijas un citu Eiropas valsts situācijas analīzei. Šajā nodaļā izskatīti arī investoru viedokļi par eiro ieviešanu Latvijā. Darba beigās izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi.

Work on the theme "Introduction of the Euro Latvia" consists of three chapters. The first chapter dealt with the concept of the euro and by this term is often used terms. The second section of the work is examined the situation in Latvia. Present an information on the National euro introduction plan, as well as providing statistical studies of the Latvian population views on the introduction of the euro Latvia. Work's third section is devoted to Slovenia, Slovakia, Estonia and other European country's situation analysis. This chapter dealt with the investors' views on the introduction of the euro Latvia. Work's final consist conclusions and proposals.
Pros and cons of introduction the euro in Latvia
Keywords: Ekonomika