Dzīru motīvi sengrieķu arhaiskajā dzejā - Koļesņikova, Liene (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba Dzīru motīvi sengrieķu arhaiskajā dzejā mērķis ir izpētīt dzīru motīvu funkcionējumu sengrieķu arhaiskās dzejas tekstos. Darba teorētisko pamatu veido mūsdienu teorētiķu uzskati par motīvu literārā tekstā, kā arī pārskats par sengrieķu lirikas tekstu tematiku un simposiju kā grieķu kultūras fenomena raksturiezīmēm. Pētījuma praktiskajā daļā pētīti motīvu atspoguļojumi arhaiskās dzejas tekstos, iedalot tos pēc dzīru norisei svarīgiem aspektiem. Kā būtiskākie sengrieķu arhaiskajā lirikā pētījuma gaitā atklāti ir vīna motīvs, dievu un to godināšanas motīvi, dzīru norises motīvi. Atslēgvārdi: dzīres, motīvs, arhaiskā dzeja

The aim of the bachelor’s thesis Banquet motifs in the ancient Greek archaic poetry is to explore the functions of the banquet motifs in ancient Greek archaic poetry. The theoretical part is based on opinions of modern theoreticians about motif in literary text, as well as outline of the dominant themes of ancient Greek lyric, and specific characteristics of ancient Greek banquet. Practical part of the bachelor thesis analyses the motifs in texts of archaic Greek poetry, classified by important aspects of the banquet process. The motifs of wine, gods and their worship motifs, banquet process motifs. Key words: banquet, motif, archaic poetry
Banquet Motifs in Ancient Greek Archaic Poetry
Keywords: Valodniecība