Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas izveide un darbība laika posmā no 1959. līdz 1970. gadam - Labeckis, Maksims (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir veltīts ķīmiskās šķiedras rūpnīcas celtniecībai un darbībai Daugavpils pilsētā laika posmā no 1959. līdz 1970. gadam. Darba mērķis bija, analizējot arhīvu un citus pieejamos informācijas avotus, izpētīt būvniecības procesu un uzņēmuma darbību izvēlētajā laika periodā, kā arī konstatēt ar šiem procesiem saistītās problēmas. Darba noslēgumā, pamatojoties uz arhīvu materiālu analīzi, tika izdarīti secinājumi

The bachelor's thesis is devoted to the construction and operation of a chemical fiber plant in the city of Daugavpils between 1959 and 1970. The aim of the work was, by analyzing archival and other available sources of information, to investigate the construction process and the operation of the factory in the selected time period, as well as to establish the problems associated with these processes. At the end of the work, conclusions were drawn based on the analysis of archival materials.
Establishment and operation of Daugavpils Chemical Factory in the period from 1959 to 1970
Keywords: Vēsture; Latvijas PSR; Daugavpils; rūpniecība; ķīmiska šķiedra