SIA „Cēsu Siltumtīkli” apgrozāmo līdzekļu uzskaite un analīze - Dreimane, Sandra (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba tēma ir SIA „Cēsu Siltumtīkli” apgrozāmo līdzekļu uzskaite un analīze. Darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu uzskaiti, kontroli un analīzi. Diplomdarbs sastāv no 5 daļām, kur pirmā daļā apskatītas teorijas un definīcijas, otrā daļā autors apkopo uzņēmuma saimniecisko darbību, trešā daļa tiek veltīta apgrozāmo līdzekļu struktūras analīzei, ceturtajā daļā autors veic SIA „Cēsu Siltumtīkli” apgrozāmo līdzekļu finanšu analīzi, bet piektajā daļā tiek izvērtētas kredītpolitikas nostādnes. Tiek izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi.Diplomdarbs izstrādāts uz 79 lapām satur 25 formulas, 1 attēlus, 18 tabulas un 7 pielikumus.Atslēgas vārdi: apgrozāmie līdzekļi, debitori, nauda, likviditāte, aprite, maksātnespēja.

The topic of the Diploma is accounting and analysis of the current assets of SIA „Cēsu Siltumtīkli”. The goal of the Paper is to analyze the accounting, classification and control systems for current assets on the Company. The Diploma consists of 5 sections, where the first one deals with the theory and definitions, the second one provides an overview of the operational activities of the Company, the third sections analyzes the structure of current assets in the Company, the fourth part provides the financial analysis for the current assets belonging to SIA “Cēsu Siltumtīkli” and the last part evaluates the principles of the Company’s credit policy. Afterwards, conclusions are made and proposals are worked out. The Diploma consists of 79 pages; it includes 25 formulas, 1 picture, 18 tables and 7 appendixes. Key words: current assets, debtors, cash, liquidity, turnover and insolvency.
Accounting and analysis of current assets in SIA Cēsu Siltumtīkli
Keywords: Ekonomika