Krasta stāvoklis un aizsardzība posmā Mērsrags-Valgalciems - Duksis, Normunds (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs „Krasta stāvoklis un aizsardzība posmā Mērsrags-Valgalciems” ir veltīts krasta procesiem, to intensitātei un izmaiņām, izmaiņu cēloņiem un attīstības tendencēm, kā arī krasta aizsardzībai Rīgas līcī un posmā Mērsrags – Valgalciems. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 58 lappuses ar pielikumu. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām. Darbā Izmantoti 37 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: krasts, jūras krasta procesi, krasta erozija, krasta akumulācija, krasta aizsardzība, Rīgas jūras līcis.

The Bachelor’s Work „Situation of the coastline and coast protection from Mersrags to Valgalciems” is about coastal processes, its intensity and changes, reasons of changes and tendencies of coastal development. The Project of the Bachelor’s Work presents coastal protection activities from Mersrags to Valgalciems. The amount of the Bachelor’s Work is 58 pages including the appendixes. The Bachelor’s Work consists of 3 parts. 37 sources have been used in the Bachelor’s Work. Key words: coast, coastal geological processes, coast erosion, coast accumulation, coast protection, Gulf of Riga.
Situation of Coastline and Protection from Mersrags to Valgalciems
Keywords: Vides zinātne