IT tehnoloģiju pielietojums zemnieku saimniecībā - Gross, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs veltīts IT pielietojumiem kokaudzētavā Bētras, kur iespēju robežās informāciju tehnoloģijas jau tiek pielietotas, bet tomēr dažos saimniecības apgabalos IT pielietojumu var būtiski paplašināt un uzlabot, kas arī ir tika izvirzīts par darba mērķi. Darbā ir apskatītas un analizētas jau esošais informāciju tehnoloģiju pielietojums kokaudzētavā, kas ietver siltumenerģijas apgādes sistēmu, klimata regulēšanas sistēmu un augu pasu drukāšanas sistēmu. Apskatītas arī IT attīstības perspektīvas kokaudzētavā. Darbā praktiski izveidota kokaudzētavas datubāze. Saistībā ar to izstrādātas divas jaunas programmatūras. Pirmā vizualizē stādu izvietojumu noliktavā; otrā nodrošina augu pasu drukāšanu. Abas sistēmas pilnībā aizvieto vecās un ir pievienotas lokālajam bezvadu tīklam attālinātai kontrolei un pavasara sezonā testētas praksē.

Application of IT technologies in agricultural enterprise. In agricultural enterprise Betras information technologies have always been used and improved on, but there are still areas where things could be done better and in more innovative way which is the aim of this dissertation. First in this dissertation the current systems that use IT in Betras is looked at and analyzed. These include heat distribution system in house, climate control system in greenhouses and storage rooms and a system that prints passports for plants. Possible IT systems that could be created and used in the future are also looked at. New database is created for storing data related to Betras. Two new software solutions have been created. First displays the layout of plants in storeroom. Second system is made for plant passport printing. Both systems have completely replaced the old ones that have been used before and have been tested in real enviroment and are now being used.
Application of IT technologies in agricultural enterprise
Keywords: Datorzinātne