Transporta radītā atmosfēras piesārņojuma novērtējums Bolderājas apkārtnē izmantojot modelēšanas metodi - Ezerietis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir novērtēt transporta radītā atmosfēras gaisa piesārņojuma līmeni Bolderājas apkārtnē. Darbā tiek aprakstīti mobilie gaisu piesārņojošie avoti, novērtēta to ietekme uz apkārtējo gaisa kvalitāti, īpašu uzmanību pievēršot autotransporta radītajam piesārņojumam, kā arī, veikts salīdzinājums ar normatīvajām vērtībām. Darbā ir pievērsta uzmanība gaisa piesārņojuma novērtēšanas metodēm, starptautiski atzītām transporta novērtēšanas metodikām, dažādiem emisiju standartiem. Darba apjoms ir 47 lapas, tas satur 18 attēlus, 7 tabulas, 3 pielikumus, izmantoti 28 literatūras avoti. Atslēgvārdi: atmosfēras piesārņojums, COPERT, emisijas faktors, piesārņojuma modelēšana, transporta piesārņojums

Bachelor thesis project is to evaluate the emissions of atmospheric transport pollution level in Bolderāja region through modeling. In Bachelors work are described mobile air pollutant sources, assessment of their impacts on local air quality, focusing on vehicle emissions, as well as a comparison with normative values. The paper focuses on air pollution evaluation methods, evaluation of transportation internationally recognized methodologies, different emission standards. The amount of bachelors work ir 47 pages, it consists 18 pictures, 7 tables and 3 annexes. There are 28 Literature sources used. Keywords: athmospheric pollution ; pollution modeling ; emission standarts; traffic pollution, COPERT
Transport-related air pollution assessment in Bolderāja using modeling method
Keywords: Vides zinātne