NoSQL datu bāžu analīze un to integrācijas iespējas ar Oracle ADF - Daško, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Pašlaik neeksistē integrācijas risinājumi, kas atļautu lietot Oracle ADF, jeb Oracle Lietotņu Izstrādes Ietvaru, ar NoSQL datu bāzēm. Oracle ADF ir tīmekļa ietvars, kas tiek pārsvarā lietots tīmekļa programmu izstrādei lieliem uzņēmumiem. NoSQL var būt efektīvāks par tradicionālajām relātrīs-slāņuciju datu bāzēm arī mazākajos uzņēmumos, kuriem jāapstrādā lieli datu apjomi. Galvenie darba mērķi ir izanalizēt iespējas integrēt Oracle ADF ar NoSQL datu bāzēm un piedāvāt vienu vai vairākas integrācijas pieejas. Darba rezultātā tika definēti vairāki NoSQL labumi, kā, piemēram, augsta nodalījumu tolerance, izstrādes procesa atvieglojums, kartēšanas problēmas risināšana ar agregātu palīdzību, un citi. Tika izstrādātas un aprakstītas divas pieejas, kas atļauj integrēt ADF ietvaru ar ne-relāciju datu bāzēm.

NoSQL databases and Oracle ADF integration possibilities - Currently there is no solution that would allow using Oracle ADF, or Oracle Application Development Framework, with NoSQL databases. Oracle ADF is a web development framework, which is used to develop web application for enterprises. NoSQL has the potential of being effective even in smaller companies that have to handle large volumes of data. Main goals of this work are to analyze the possibilities of integrating Oracle ADF with NoSQL databases and propose one or several integration approaches. As a result of this work many of the NoSQL database benefits were outlined, such as high partition tolerance, scale out possibilities, simplification of development process and elimination of the impedance mismatch problem. Two approaches of integrating Oracle ADF with NoSQL databases were defined, described and implemented as a final result of this work.
NoSQL databases and Oracle ADF integration possibilities
Keywords: Datorzinātne