Izmeklēšanas tiesneša pilnvaras saistībā ar izmeklēsanas darbībām kriminālprocesā - Kupe, Dace (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt izmeklēšanas tiesneša pilnvaru apjomu saistībā ar izmeklēšanas darbībām un speciālajām izmeklēšanas darbībām pirmstiesas kriminālprocesā. Lai šis izvirzītais mērķis tiktu sasniegts, bakalaura darbā tiek apskatīta izmeklēšanas tiesneša pilnvaru vēsturiskā attīstība Latvijā no 19. gadsimta otrās puses līdz mūsdienām, tiek pētītas ar Kriminālprocesa likumu noteiktās izmeklēšanas tiesneša pilnvaras, gan vispārīgā kontekstā, gan saistībā ar izmeklēšanas darbībām un speciālajām izmeklēšanas darbībām, šīs pilnvaras bakalaura darbā tiek grupētas. Bakalaura darbā tiek pētīta un apkopota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesu prakse saistībā ar izmeklēšanas tiesnešu pilnvarām. Pamatojoties uz veikto normu un prakses izpēti autore izsaka secinājumus par ar likumu noteiktajām izmeklēšanas tiesneša pilnvarām, piedāvā dažādus ieteikumus efektīvākai kriminālprocesa norisei saistībā ar izmeklēšanas darbībām. Atslēgas vārdi: izmeklēšanas tiesnesis, izmeklēšanas tiesneša pilnvaras, izmeklēšanas darbības, speciālās izmeklēšanas darbības, cilvēktiesību garantēšana -

The main objective of the bachelor thesis is to analyze the power of authority the investigation judge possesses in regards of the investigation processes and the special investigation actions in the pre – trial criminal procedures. To successfully achieve the proposed goal, the thesis project examines the historic development of power of authority the investigation judges possessed in Latvia, from the time period of 19th century second half till now days. The theses project research reflects and analyzes the power of authority assigned to the investigation judges in overall context, in actions involving the investigation work and as well a particular scenarios of an unique investigation events. Each of the researched subjects are divided in separate groups. The thesis project researches and combines Riga city -Latgales region law practices involving investigation judge power of authority examination. Based on the amount of practices and experiences researched, author develops assumptions in regards of the law established investigation judge power of authority limits and proposes several suggestions for more effective crimināl procedure handling practices. Key words: investigation judge, investigation judge power of authority, investigation actions, specificē ivestigation actions, human right guarantees
Investigative judge's powers in relation to investigation in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne