SIA “Tukuma slimnīcas” darbības analīze un attīstības iespējas veselības nozarē - Rabkeviča, Anija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „SIA „Tukuma slimnīca” darbības analīze un attīstības iespējas veselības nozarē”. Darba autore ir Anija Rabkeviča. Darba mērķis ir uz veiktās SIA „Tukuma slimnīca” darbības analīzes pamata novērtēt uzņēmuma spēju nodrošināt noteikto veselības aprūpes līmeni un izstrādāt priekšlikumus attīstībai. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, piecām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta. Pirmajā nodaļā autore veica pētāmā jautājuma teorētisko pamatojumu. Noskaidroti veselības aprūpi reglamentējošie normatīvie akti. Otrajā nodaļā tika izpētīts SIA „Tukuma slimnīcas” darbības raksturojums. Trešajā nodaļā autore izpētījusi uzņēmuma iekšējo vidi, tehnoloģiju nodrošinājumu un izvērtējusi uzņēmuma finanšu vadību. Ceturtā nodaļa ir veikts uzņēmuma ārējās vides novērtējums. Piektajā nodaļā, pamatojoties uz anketēšanu un darbības izvērtējumu, autore noteikusi attīstības iespējas SIA „Tukuma slimnīca”. Bakalaura darba noslēgumā tiek piedāvāti secinājumi un priekšlikumi SIA „Tukuma slimnīca” darbības uzlabošanai. Darba apjoms ir 60 lapas, tas satur 22 attēlus, 6 tabulas, 47 izmantotās literatūras un informācijas avotus, un pielikumus.

Bachelor paper theme is SIA „Tukuma Slimnīca” activities analysis and development opportunities in the health sector. Author is Anija Rabkeviča The aim of the paper is to assess the company's ability to provide a certain level of health care and develop proposals for development on basis of the analysis of the activity of SIA "Tukums Slimnīca". Bachelor paper consists of an introduction, five chapters, conclusions and suggestions, used literature and source list. In the first chapter, the author carried out the theoretical substantiation of the subject. Determined health care regulations The second chapter author explore description of the activities of SIA "Tukuma Slimnīca” The third chapter author explore management internal environment, technology provision and evalute management financial control. The fifth chapter, based on questionnaires and performance evaluation, author certain development opportunities in SIA „Tukuma Slimnīca”. In the end is offer conclusions and proposals SIA „Tukuma Slimnīca” to enhance the activity. The paper contains 22 images, 6 tables, 47 references and sources of information and attachments
SIA “Tukuma slimnīca” activity analysis and development possibilities in the health sector
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Veselības nozare; Slimnīca; veselības attīstība nozarē; Darbības analīze veselības nozarē; veselības aprūpes reglamentējošie normatīvie akti