Rīgas studenti par urbānajiem ekoloģiskajiem riskiem - Balode, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba nosaukums ir „Rīgas studenti par urbānajiem ekoloģiskajiem riskiem”. Šis darbs apraksta Rīgas studentu uzskatus par urbānajiem ekoloģiskajiem riskiem – faktiskiem vai potenciāliem draudiem urbānā vidē, kas saistīti ar apkārtējās vides piesārņošanu cilvēka apzinātas darbības rezultātā. Darbā tiek apskatītas teorijas un sociāli psiholoģiskie teorētiskie modeļi par ekoloģisko risku uztveri un ekoloģisko uzvedību. Tiek izmantotas kvantitatīvas pētniecības metodes, lai noskaidrotu Rīgas studentu ekoloģiskās attieksmes un uzvedību.

The title of this paper is „Riga students’ view on urban ecological risks”. This paper examines Riga students’ views on urban ecological risks – real or potencial threats to urban areas, which are caused mainly by environmental pollution, which causes can be attributed to man. The paper provides an insight into theories and socio-psychological models, which deal with ecological risk perception and ecological behaviour patterns. Method applied in research done for this paper a the quantitative one. It’s being used to examine Rīga students’ ecological views and behavior towards urban ecology.
Riga students' view on urban ecological risks
Keywords: Socioloģija