Baraka Obamas un Donalda Trampa prezidenta kandidatūras maiņas ietekme uz startautisko akciju tirgu - Jugāns, Rolands (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma – “Baraka Obamas un Donalda Trampa prezidenta kandidatūras maiņas ietekme uz starptautisko akciju tirgu”. Darbs ir izstrādāts ar mērķi apzināt kā prezidentu maiņa ASV ietekmē starptautisko akciju tirgu, apskatīt ietekmējošos faktorus, kā arī analizēt un salīdzināt Baraka Obamas un Donalda Trampa ietekmi uz akciju tirgu. Donalds Tramps ir bijis viens no skaļākajiem un apspriestākajiem ASV prezidentiem pēdējo gadu laikā tādēļ arī darba autors izvēlējās sīkāk izpētīt šī personāža sasniegumus un darbības atsaucoties tieši uz akciju tirgus cenu izmaiņām salīdznot datus ar Donalda Trampa prezidenta amata priekšteci Baraku Obamu, kurš tāpat kā Džo Baidens pārstāv Demokrātu partiju.

The topic of the bachelor's thesis is “The impact of Barack Obama's and Donald Trump's change of presidential candidacy on the international stock market”. The work is designed to identify how the change of presidents in the U.S. affects the international stock market, to look at the factors that affect, and to analyze and compare the impact of Barack Obama and Donald Trump on the stock market. Donald Trump has been one of the loudest and most debated U.S. presidents in recent years, so the author of the job also chose to study in detail the achievements and actions of this character by referring directly to changes in stock market prices comparing data with Donald Trump's presidential predecessor, Barack Obama, who, like Joe Baidan, represents the Democrat Party.
The impact of the change of presidency of Barack Obama and Donald Trump on the international stock market
Keywords: Ekonomika; Baraks Obama; Donalds Tramps; akciju tirgus; finanšu sistēma