Nelikumīgas darbības ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem - Piņkina, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Nelikumīgas darbības ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem.” Tēma ir aktuāla un ar starptautisku raksturu. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām un četrām apakšnodaļām. Darba mērķis ir analizēt Krimināllikuma 193.pantu, izpētīt kvalificējošās pazīmes, analizēt tiesu praksi. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi darbā tiek apskatīts maksāšanas līdzekļu un finanšu instrumentu jēdziens, analizētas ārvalstu krimināllikumu normas un tiek veikti secinājumi. Atslēgas vārdi: maksāšanas līdzeklis, finanšu instruments, nelikumīgas darbības (nolaupīšana, iznīcināšana, bojāšana, nelikumīga izmantošana, viltošana), kriminālatbildība.

The theme of bachelor paper is illegal activities with financial instruments and mens of payment. Theme of bachelor paper is topical and international in nature. The work consists of introduction, four chapters and four sections. The aim of the paper is to analyze Section 193 of the Criminal Law, explore the qualifying elements, analysis of the case law. To reach the nomineted aim mens of payment and financial instruments concept is viewed, analyzes of foreign criminal law and their norms and conclusions are made. Key words: means of payment, financial instrument, illegal activities (abduction, destruction, spoilage, illegal use, forgery), criminal liability.
Illegal activities with financial instruments and means of payment
Keywords: Juridiskā zinātne