Kūrorttūrisma attīstība Jūrmalā - Leiste, Agnese (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba nosaukums ir „Kūrorttūrisma attīstība Jūrmalā”, kā mērķis ir atrast vājās vietas Jūrmalas tūrisma piedāvājumā un izvirzīt priekšlikumus kūrortu tūrisma attīstībai Jūrmalā. Darbs sastāv no trim daļām, pirmajā daļā ir apskatīts veselības tūrisma teorētiskais aspekts un veselības tūristu motivācija. Otrajā daļā ir salīdzinātas un izanalizētas Jūrmalas un Horvātijas kūrortpilsētas Opatijas tūrisma attīstības stratēģijas. Trešajā daļā ir apkopotas in-tervijas ar Jūrmalas SPA viesnīcu pārstāvjiem un Latvijas kūrortu pilsētas asociācijas pārstāvi. Pētījuma rezultātā ir izvirzīti vairāki secinājumi un priekšlikumi veselības un kūrortu tū-risma attīstībai Jūrmalā. Darba apjoms ir 85 lappuses, ieskaitot 2 pielikumus, tajā ir 21 tabula un 7 attēli. Atslēgas vārdi: Veselības tūrisms, kūrorti, SPA, Jūrmala

Bachelor`s thesis theme is „Health resort development in Jurmala”. The aim is to find weaknesses in tourism supply in Jurmala and define recommendations to improve and develop health resort tourism in Jurmala. The bachelor`s thesis consist of three parts. In the first part is described health tourism theoretical aspect and motivation if health tourists. In the second part are compared and analyzed tourism development strategies of Jurmala and Croatian resort city Opatija. Interviews with representatives of spa hotels and Latvian resort cities association are summarized and analyzed n the third part of paper. As a result of research, there are made several conclusions and recommendations to de-velop and improve health resort tourism in Jurmala. Key words: Health tourism, health resort, spa, Jurmala
Health Resort Tourism Development in Jūrmala
Keywords: Vadībzinātne