SIA „EAG Koks” finanšu analīze un attīstības iespējas - Šopa, Evija (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs ir izstrādāts par uzņēmuma SIA „EAG Koks” finanšu analīzi un attīstības iespējām. Darba autors raksturo uzņēmumu nozaru kontekstā, novērtē uzņēmuma saimnieciski finansiālo darbību, veic finanšu rādītāju analīzi un apskata šādus rādītājus: likviditāte, maksātspēja, aprite un rentabilitāte, izstrādā uzņēmuma attīstības iespējas un izsaka priekšlikumus uzņēmuma finansiālās stabilitātes uzlabošanai. Darba teorētiskā daļa balstīta uz speciālo ekonomisko literatūru par finanšu pārskatu analīzi, Latvijas Republikas likumiem un ekonomisko informāciju par uzņēmuma saimniecisko darbību. Šī darba mērķis ir novērtēt uzņēmuma saimnieciski finansiālo darbību par periodu no 2005.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 31.decembrim un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma tālākai darbībai. Darba apjoms ir 64 lapaspuses, 10 attēli un 29 tabulas. Atslēgvārdi: attīstība, finanšu analīze, likviditāte, uzņēmums, novērtēšanas metodes.

Diploma work was made about analysis of finance and development chances for enterprise „EAG Koks” Ltd. Work author describes enterprise in branch context, evaluates enterprise economical financial action, wages analysis of financial indicators and inspects some indicators: liquidity, insolvency, turnover and return, develops companies up growth possibilities and develops suggestions to improve enterprise financial stability. The theoretical part holds on special economical literature about analysis of financial reports, laws of Republic of Latvia and economical information about companies economical action. This work goal is to appreciate enterprise economical financial action for period from 1st January year 2005 to 31st December year 2007 and develop suggestions for enterprise further action. Work size is 64 pages, 10 images and 29 charts. Keywords: up growth, analysis of finance, liquidity, enterprise, appreciate methods.
Financial analyses and developmental facility of Ltd EAG Koks
Keywords: Ekonomika