Alternatīvā vēsture kā literāra formula V.Aksjonova romānā "Ostrov Krim" un P.Krusanova romānā "Ukus angela" - Čiņakova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darba tēma ir „Alternatīvā vēsture kā literāra formula V.Aksjonova romānā "Ostrov Krim" un P.Krusanova romānā "Ukus angela"”. Darbā tiek apskatīti dažādi jautājumi, saistīti ar masas literatūras norobežošanu no klasiskas literatūras, literāras formulas jēdzienu atklāšanu un tās īpašību izdalīšanu. Divu romānu analīzes rezultātā bija atklāta jaunā alternatīvu romānu formula, kas atļauja izcelt alternatīvu romānu no vispārēja fantastikas žanra. Romāns „Ostrov Krim” ir klasisko alternatīvu romānu piemērs un iekļauj sevī visas alternatīvo romānu pamatīpašības. Romāns „Ukus angela” ir uzrakstīts divdesmito gadsimtu beigās un ar to iekļauj sevī klasiskas alternatīvo romānu pamatīpašības, kā arī principiāli jaunas. Tādā veidā rada alternatīvu romānu formulas evolūciju. Bakalaura darbs ir izstrādāts krievu valodā uz 55 lappusēm. Darbā izmantoti 40 literatūras avoti.

The theme of current work is “Alternative History as a Literary Formulae in the Novels by V. Aksjonov "Ostrov krim" and by P. Krusanov "Ukus Angela" “. Author is writing about the mass literature differentiation from the classic literature, formulae of alternative history and its characteristics detection and some other questions within this theme. The analysis of two Russian novels detects new alternative history formulae and differ alternative history from fantastic genre. The novel “Ostrov Krim” is an example of the classic alternative history and includes all basic features of alternative history. The novel “Ukus Angela” is written in the end of the 20th century and within includes all basic features of alternative history and obtains some new. These facts show the evolution of the literary formulae. Work is 55 pages long. Were used 40 literary sources.
Alternative History as a Literary Formulae in the Novels by V. Aksjonov "Ostrov krim" and by P. Krusanov "Ukus Angela"
Keywords: Krievu filoloģija