Klausīšanās prasmju attīstīšana izmantojot autordziesmas krievu valodas kā svešvalodas apguvē - Puzirevska, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2012)
Atslēgas vārdi: attīstīšana, prasmes, klausīšanās, teksts, dziesmas, KKS. Diplomdarba nosaukums: " KLAUSĪŠANAS PRASMJU ATTĪSTĪŠANA PAR PAMATU ŅEMOT AUTORDZIESMAS KRIEVU VALODAS KĀ SVEŠVALODAS APGUVĒ." Diplomdarba apjoms ir 65 lappuses, tajā skaitā 10 pieteikumi. Darbs ir veltīts klausīšanas prasmju attīstīšanai par pamatu ņemot autordziesmas krievu valodas kā svešvalodas apguvē. Diplomdarbs sastāv no ievada, divām nodaļām, secinājumiem un pielikumiem. Ievadā tiek pamatota temata izvēle, noteikts mērķi, izvirzīti uzdevumi, kā arī uzdoti pētniecības jautājumi un minēti pētījumu avoti. Pirmajā nodaļā tiek apskatītas situācijas klausīšanas prasmju attīstīšanai, kā arī prasmju attīstīšanas process par pamatu ņemot autordziesmas krievu valodas kā svešvalodas apguvē. Otrajā nodaļā tiek aplūkota klausīšanas veikšana par pamatu ņemot autordziesmas krievu valodas kā svešvalodas apguvē Dričanu vidusskolas 9. klasē, kā arī dati un novērojumu analīze. Nobeigumā apkopota novērojuma rezultāta iegūta informācija, kā arī rekomendācijas pielietošanai pamatskolā. Pielikumos ir doti uzdevumi no mācību grāmatas «Слово» un autores pašizveidotie uzdevumi klausīšanas prasmju attīstīšanai par pamatu ņemot autordziesmas krievu valodas kā svešvalodas apguvē pamatskolā.

Keywords: formation, skills, listening, text, song, RFL. The title of the diploma paper is "Formation of the Listening Skills on the Basis of Original Songs at the Lessons of Russian as a Foreign Language." The paper contains 65 pages, including 10 appendices. The diploma paper is focused on the formation of the listening skills on the basis of original songs at the lessons of Russian as a foreign language. The paper consists of an introduction, two chapters, conclusion and appendices. In the introduction the topic of the paper, the objective, the tasks and the research questions, as well as the sources and the materials are indicated. The first chapter deals with the situation for the formation of the listening skills, as well as the process of the formation of the listening skills on the basis of original songs at the lessons of Russian as a foreign language. The second chapter reflects the conduct of the listening tasks on the basis of original songs at the lessons of Russian as a foreign language in the 9th form of Dricani Secondary School, data and analysis of the observation. In conclusion the main points studied in the paper are summarized, as well as advice on the further use of the material in the basic school is given. In the appendices the assignments from the textbook «Слово» and the tasks developed by the author are given for the formation of the listening skills based on the basis of original songs working in the basic school.
Formation of the Listening Skills on the Basis of Original Songs in the Lessons of Russian as a Foreign Language
Keywords: Pedagoģija