Latvijas un Krievijas attiecības:1999-2006 - Saldovere, Elīna (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darba “Latvijas un Krievijas attiecības: 1999. - 2006. gads” aktualitāti nosaka Latvijas un Krievijas sarežģītās, nenokārtotās un neviennozīmīgās attiecības. Latvijas garais, sarežģītais un risinājumu meklējumiem bagātais ceļš uz Eiropas Savienību un NATO ir apstiprinājums tam, ka politiskie procesi atrodas pastāvīgā attīstības un pilnveides procesā. Nozīmīga loma notikumu attīstībā vienmēr bijusi Krievijas veidotajai politikai attiecībās ar Latviju. Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā Latvija savas intereses attiecībās ar Krieviju realizē arī Eiropas Savienības un Krievijas attiecību ietvaros, tādēļ ir būtiski aplūkot Latvijas un Krievijas savstarpējās attiecības, kā arī to izmaiņas pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un jau atrodoties šajā organizācijā. Par pamatu maģistra darbam tika izmantota teorija par mazām valstīm.

Due to the complicated and unregulated relationship between Latvia and Russia, the master “Relationship between Latvia and Russia: 1999 - 2006” appears as a very interesting and actual topic. Latvia’s long and complicated way to the European Union and NATO, which was rich with the searching for solvations of different problems, is approval to the fact that political processes are in invariable process of development and improvement. Very cruical role belongs to the Russia and its politics regarding the relationship with Latvia. After the entering European Union, Latvia actualizes its interest in improving relationship with Russia. The analysis of Latvia’s and Russia’s relationship becomes very important. As the basis for master thesis will be used a theory about small states
Relations between Latvia and Russia : 1999-2006
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)