Kriminālprocesuālo termiņu ievērošanas problemātika - Fjodorova, Darja (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs „Kriminālprocesuālo termiņu ievērošanas problemātika” ir pētījums par personas brīvību ierobežojošu drošības līdzekli – mājas arestu un mājas arestam piemērojamiem termiņiem. Darbā ir apkopota un analizēta mājas aresta piemērošanas statistika Latvijā kopš 2006.gada, kas salīdzināta ar apcietinājuma piemērošanu. Darbā ir izvērtēta Latvijas un ārvalstu tiesu prakse mājas aresta piemērošanā, kā arī izvērtēti mājas aresta termiņi, vērtējot, cik brīvības ierobežošanas termiņi ir saprātīgi no cilvēktiesību viedokļa. Pētot mājas aresta institūtu ārvalstīs, īpaša uzmanība pievērsta atšķirībām drošības līdzekļa saturā un drošības līdzeklim piemērojamiem termiņiem. Darba noslēgumā ir apkopoti darba autores secinājumi un priekšlikumi par regulējuma, kas attiecas uz drošības līdzekli, pilnveidi un priekšlikumi par drošības līdzekļa piemērošanas nosacījumiem. Atslēgvārdi: cilvēktiesības, procesuālie termiņi, drošības līdzeklis, saprātīgs termiņš.

Master’s thesis “Problems observe terms in criminal procedure” ir research about house arrest - security feature that limits human right on freedom and terms applicable for the house arrest. At thesis is gathered ang analysed statistics of house arrest adaption in Latvia since year 2006 which is compared with adaption of detention. At thesis is evaluated Latvian and foreign country court practice of house arrest adaption, as wel evaluated house arrest terms valued, how reasonable are terms of persons freedom limitation from the view of human rihgts. Researched house arrest institute in foreign countries particular attention was drawn to differences in security features content and terms which are applicable fot security feature. At the conclusion of the thesis are summarized authors conclusions and proposals about how to improve regulation of security feature and proposals about conditions of use security feature. Keywords: human rights, the procedural time limits, security feature, t
Problems observe terms in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne