SIA "Numeri"saimnieciskās darbības finanšu analīze un rezultātu izvērtējums - Zīverte, Patrīcija (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba nosaukums ir SIA ”Numeri” saimnieciskās darbības finanšu analīze un rezultātu izvērtējums”. Darba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA "Numeri" darbības finanšu rezultātu analīzi par periodu no 2021. līdz 2023. gadam, kā arī noteikt iespējas šo rezultātu uzlabošanai. Bakalaura darbā tika apkopota un analizēta finanšu analīzes teorētiskā bāze. Turpinājumā tika veikts SIA “Numeri” finanšu rādītāju novērtējums, izmantojot dažādas finanšu analīzes metodes, un rezultāti tika salīdzināti ar nozares vidējiem rādītājiem, kā arī citu līdzīgu uzņēmumu datiem. Darbs sastāv no 4 nodaļām un kopumā aptver 69 lappuses. Tajā ietvertas 13 tabulas, 5 attēli un 7 pielikumi, kas papildina analīzi un sniedz ieskatu uzņēmuma darbības rādītājos. Atslēgvārdi: finanšu analīze, rentabilitāte, likviditāte, maksātspēja, finanšu stabilitāte.

The title of the bachelor’s thesis is “Financial analysis of the economic activity of SIA "Numeri" and evaluation of the results”. The aim of the thesis is to conduct a financial analysis of the operational results of SIA "Numeri" for the period from 2021 to 2023 and to identify opportunities for improving these results. The bachelor’s thesis compiles and analyses the theoretical basis of financial analysis. Subsequently, an evaluation of SIA "Numeri" financial indicators was conducted using various financial analysis methods, and the results were compared with industry averages as well as data from similar companies. The thesis consists of 4 chapters and a total of 69 pages. It includes 13 tables, 5 figures, and 7 appendices that complement the analysis and provide insights into the company's performance indicators. Keywords: financial analysis, profitability, liquidity, solvency, financial stability.
Financial analysis of the economic activity of SIA "Numeri" and evaluation of the results
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; rentabilitāte; likviditāte; maksātspēja; finanšu stabilitāte