Deklaratīvais ievadformu būvētājs LX platformā, izmantojot Vue.js 3. - Mežeckis, Niklāvs (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbā aprakstīta deklaratīvas ievadformu būvētāja komponentes izveide LX platformā. Deklaratīvais ievadformu būvētājs ir LX komponente, kas no JSON objekta var izveidot tajā deklarētu ievadformu. Komponente pielāgota LX komponenšu bibliotēkai kā arī izmanto bibliotēkas ievadei paredzētās komponentes. Komponente nodrošina vienveidīgu paņēmienu kā veidot ievadformas, kas ir nepieciešams, lai atvieglotu citu programmētāju darbu. Tas arī palīdz uzņēmuma sistēmu tēla veidošanai, lai visas uzņēmuma būvētās sistēmas izmantotu vienveidīgu ievadformu veidu, kas, savukārt, lietotājiem atvieglotu sistēmu lietošanu.

The qualification work describes the creation of a declarative form builder component on the LX platform. The declarative form builder is an LX component that can create an input form using declared JSON object. The component is adapted to the LX component library and also uses the libraries input components. The component provides uniform way of creating input forms, which is necessary to make other programmers work easier. It also helps to build the image of the company’s systems so that all the ones build by the company use a uniform type of forms, which makes it easier for users to use these systems.
Declarative form builder on LX platform, using Vue.js 3.
Keywords: Datorzinātne; ievadforma; komponente; atribūts; LX