Lietu internets kā pakalpojums - Saulītis, Alberts (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis ir izstrādāt lietu interneta platformas arhitektūru, kura nodrošina daudzlietotāju atbalstu, ir viegli uzstādāma no galalietotāju skatupunkta, un kuru ir iespējams piedāvāt potenciāliem lietotājiem kā pakalpojumu, parūpējoties par tās uzstādīšanu un uzturēšanu. Darba gaitā ir veikts OpenHAB un Home Assistant lietu interneta platformu funkcionalitāšu apskats, salīdzinājums un to piemērotības izvērtējums daudzlietotāju arhitektūras izveidošanai. Darba rezultātā ir izveidots Home Assistant platformas arhitektūras risinājums, kurš ļauj veikt vienkāršu sākotnējo platformas uzstādīšanu, nodrošina daudzlietotāju atbalstu, izmantojot vairākas platformas instances vienā resursdatorā, un parūpējas par lietotāju datu drošību.

The main goal of this paper is to create Internet of Things architecture which provides multiuser support, is easy to setup from end user perspective and which can be provided to potential clients as a service by taking care of platform setup and maintenance. During paper, the Home Assistant and OpenHAB Internet of Things platform functionality has been mutually reviewed and compared. An evaluation has been created to find out which platform is the most suitable for multiuser environment. As a result of the paper Home Assistant platform architecture solution which allows to perform easy initial setup of platform, supports multiuser environment using multiple instances of platform and takes care of user data security was created.
Internet of things as a service
Keywords: Datorzinātne; Internet of Things; OpenHAB; Home Assistant; MQTT; Arduino