Vērtību izmantojums zīmolvedībā ekonomiskās krīzes laikā: Madara un Lāči piemērs - Anstrauts, Lauris (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Vērtību izmantojums zīmolvedībā ekonomiskās krīzes apstākļos: Madara un Lāči piemēri” mērķi ir noskaidrot, kādas vērtības ir ietvertas Madara un Lāči zīmolos un kā abi zīmoli tās pierāda savā ikdienas darbā un komunikācijā, noteikt cik labi auditorija spēj uztvert šajos zīmolos ietvertos ziņojumus par zīmola vērtībām, kā arī noskaidrot, cik lielu uzmanību zīmola vērtībām patērētāji pievērš ekonomiskās krīzes laikā un to, kuras ir patērētājiem svarīgākās zīmola vērtības. Darba teorētiskais pamatojums balstīts uz teorētisko literatūru par zīmolvedību, zīmola vērtībām, patērētāju identitāti un cilvēku vērtību sistēmām. Savukārt pētījuma metodoloģija iekļauj gadījuma analīzi un anketēšanu. Pētījuma rezultātā secināts, ka patērētāji arī ekonomiskās krīzes laikā turpina pievērst uzmanību zīmola vērtībām, tomēr cena un produkta īpašības gandrīz vienmēr ir svarīgākas par tām. Tāpat secināts, ka zīmola funkcionālas vērtības pārsvarā gadījumu ir svarīgākas par emocionālajām. Darbs sastāv no 3 teorētiskajām nodaļām – zīmols, patērētāju identitāte, cilvēku vērtību sistēmas, kā arī no metodoloģijas un empīriskās daļas. Nodaļām seko secinājumi, literatūras saraksts un pielikumi. Atslēgvārdi: zīmols, zīmolvedība, zīmola vērtības, ekonomiskā krīze

The main goals of the bachelor paper „Usage of brand values in branding in time of economic recession: examples of Madara and Lāči” are to find out which values are included in Madara and Lāči brands and how are they communicated; to find out, how well can consumers receive the messages about brand values that are included in those brands; to find out how important are brand values for consumers in the time of economic recession and also to find out which brand values are the most important to consumers. The theoretical basis of the paper is based on theoretical literature about branding, brand values, consumer identity and human value systems. Research methods include case study research and questionnaire surveys. The conclusion of the research is that consumers continue to pay attention to brand values during the time of economic recession, but the price of the product and its specifications are almost always more important. Also a conclusion is made that the functional brand values are most of the times more important than emotional brand values. The paper consists of 3 theoretical chapters – brand, consumer identity, human value systems, and also of methodology and the empirical part. The chapters are followed by conclusions, the source list and the appendices. Keywords: brand, branding, brand values, economic recession
Usage of brand values in branding in time of economic recession: examples of Madara and Lāči
Keywords: Komunikācijas zinātne