Kredīta tirgus Latvijā - Ošuroka, Diana (Latvijas Universitāte, 2011)
Par darba mērķi kļuva kredīta tirgus izpēte krīzes laikā un pēc tam, kredīta sistēmas analīze Latvijā. Darbs izstrādāts 3 nodaļās. Pirmā daļā tiek izskatīts, kas vispār ir kredīts, to jēdziens un veidi, kredīta procentu likmes, to dažādība. Nosacījumi kredīta saņemšanai, informācijas nepietiekamība no kredīta sniedzēju puses Otrā daļa veltīta kredīta tirgus darbībai krīzes situācijā un pēc tam, problēmas, tiek parādīta kredīta tirgus darbība tieši Latvijā. Kredīta procentu likmes, kuras tiek izmantotas Latvijā. Trešā daļā ir aprakstītas kreditēšanas perspektīvas mūsu valstī, tiek sniegti speciālistu viedokļi par iespējamo tālāko kreditēšanas attīstību. Darba beigās ir izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi. Lai sasniegtu darba mērķi, tika izmantota statistikas metodoloģija, ekonomiskā analīze un literatūras atlase, kā arī tika lietotas tabulas un grafiki. Par galvenajiem pētījuma rezultātiem autore uzskata: problēmu, kuri bremzē kredīta tirgus attīstību, akcentēšana un priekšlikumu kredīta tirgus attīstībai izstrādāšana. Darbu var izmantot kā informācijas avotu.

The purpose of the work is to research the credit market during the crisis and after it; to analyse the credit system of Latvia. The work consists of three parts. The first part deals with the point of credit, it’s varieties, interest rates and their types; the terms of obtaining a credit and the problems that can possibly appear. Moreover, lack of given information from those who disburse credits. The second part deals with the activity of the credit market during the crisis and after it, including the activity of the credit market in Latvia and, apart from this, the interest rates that are used in Latvia. The crediting possibilities in our country and experts comments about possible ways of credit development are examined in the third part . The concluding part contains conclusions and suggestions. Statistical metology, economic analysis, thoroughly selected literature, tables and graphs were used to attain the object of the work. Author believes, that main results of this research are accentuation of problems that slow down the progress of credit market and elaboration of solutions for further development of crediting in Latvia. Work can be used as an information source.
The Credit Market in Latvia
Keywords: Ekonomika