Darba laika tiesiskais regulējums - Brakovska, Dace (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma veltīta darba laika tiesiskajam regulējumam Latvijas Republikā. Tēma ir aktuāla un būs aktuāla arī turpmāk, jo tiesības uz darbu ir viena no cilvēka pamattiesībām, kuru īstenojot dzīvē cilvēks spēj ietekmēt savus dzīves apstākļus. Pašreizējā ekonomiskajā situācijā mūsu valstī, uz pastāvošo augsto bezdarba līmeni, cilvēka privātā dzīve ļoti bieži tiek pakārtota darbam un tā darba laikam. Darba laiks ļoti daudz iespaido visu uzņēmumu konkurētspēju, ražīgumu un efektivitāti, kā arī darbinieku motivāciju, veselību un labklājību darbā un privātajā dzīvē. Darbā apskatīti jautājumi, kas skar darbiniekiem noteikto darba laiku, jautājumi par darba laika organizēšanu, un kā konkrēti notiek darba laika organizēšana Rīgas Pašvaldības policijā, pamatojoties uz RPP darba koplīguma vienošanos. Īpaša uzmanība pievērsta darba laika organizēšanā attiecībā pret bērniem. Izteikts autores viedoklis attiecībā uz vēlamām izmaiņām Latvijas Republikas Darba likumā. Izvērtēta situācija par to, ka daudzos valsts un privātajos uzņēmumos Latvijas Republikas darbinieki savas darba stundas pārstrādā.

In this work is described very actual theme in Latvia about the regulation of workers hours on the Labour law. It will be actual in future, too, because the one of the basis right of people is their right to work because the work provides the life of people. The economic situation in our country and the high standard unemployment we have to regulate our life to our job and hours. The workers affect to workers motivation, health, efficiency of job and life welfare of workers. In this work are described the questions about the workers hour, the organization of job on Municipal Police in Riga. The special attention is switched to organization of children hours and their work. Here is told the position of author about the better changes on the labour Law in Latvia. Also there is described and marked the situation where the workers are working more hours than they have to do at Establishment and private enterprises.
Working time legislation
Keywords: Juridiskā zinātne