Apdrošināšanas tirgus Latvijā - Vasiļjeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba temats ir „Apdrošināšanas tirgus Latvijā.” Bakalaura darba mērķis ir uz Latvijas apdrošināšanas tirgu datu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus Latvijas apdrošināšanas tirgus pilnveidošanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Darba pirmajā nodaļā tiek apskatīts kopīgs jēdziens par apdrošināšanu, apdrošināšanas tirgu, to struktūru, pamatprincipiem un dalībniekiem, apdrošināšanas tirgu raksturojošiem rādītājiem, ka arī par apdrošināšanas pakalpojumu tirgus attīstības vēsturi ārvalstīs un Latvijā. Otrajā nodaļā tiek apskatīta apdrošināšanas sabiedrību un veidu klasifikācijas. Trešajā nodaļā tiek apkopoti dati un izanalizēti apdrošināšanas tirgu raksturojošie rādītāji. Bakalaura darba rezultāti tiek saņemti no Finanšu un kapitāla tirgus komitejas publicētajiem datiem un to analīzes rezultātā. Bakalaura darba kopējais lappušu skaits ir 64, attēlu skaits - 23, tabulu skaits- 7, izmantoto informācijas avotu vienību daudzums – 28.

Bachelor's work theme is " Insurance market in Latvia ". Bachelor`s work thesis is on the Latvian insurance market based on analysis of data, develop proposals for the Latvian insurance market development. The work contains from 3 parts. In the first chapter is viewed as a common concept of insurance, the insurance market, the structure, basic principles and participants, as well as the insurance market development in foreign countries and Latvian history. The second chapter deals with the insurance company and type classification. The third chapter is a data collection and analysis of insurance market indicators. Bachelor thesis results are received from the Financial and Capital Market Committee of the published data and their analysis. Bachelor`s work total number of pages are 64, images number - 23, the number of tables -7, the information sources - 28.
Insurance market in Latvia
Keywords: Ekonomika