Dizaina domāšana kā inovatīva pieeja valsts pārvaldes reputācijas veidošanā - Buraka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā analizēta dizaina domāšana kā inovatīva pieeja, izvērtējot tās nozīmi, kā arī tendences, instrumentus un līdzšinējo pieredzi reputācijas veidošanā valsts pārvaldes augstākās iestādēs. Atbilstoši pētījuma mērķim un pētnieciskajai stratēģijai, izpēte ietver sevī vairāku empīriskās informācijas ieguves posmus. Izmantojot kvalitatīvu un kvantitatīvu pētījuma metodoloģiju, apskatīti ar valsts pārvaldes reputāciju saistītie aspekti, izpētīta dizaina domāšanas nozīme, sniegta analīze par pieejas izmantošanas iespējām, kā arī izstrādāti priekšlikumi dizaina domāšanas izmantošanai valsts pārvaldes reputācijas veidošanā. Darbs izklāstīts 98 lappusēs, tas sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, 113 bibliogrāfiskiem avotiem latviešu, angļu un citās valodās. Tāpat darbā iekļauti 21 attēli, 2 tabulas, 10 pielikumi.

In the Master’s paper, design thinking as an innovative approach is analysed, assessing its role, trends, tools and experience of developing reputation in public administration (PA). The aim of the research study and strategy, this study includes several stages of obtaining empirical information. The qualitative and quantitative research methodology aspects of reputation of PA are looked into, the role of design thinking is studied, analysis of its possible application is presented and proposals are elaborated for application of the design thinking approach aimed at development of reputation of PA. The paper contains 98 pages; introduction, 3 chapters, conclusions, proposals, 113 bibliography sources in Latvian and other languages. 21 figures, 2 tables and 10 attachments are also included.
Design thinking as an innovative approach in creating public administration reputation
Keywords: Vadībzinātne; dizains; dizaina domāšana; valsts pārvalde; reputācija; inovatīvas pieejas