Krāpšana un tā norobežošana no izvairīšanās no nodokļiem - Lapiņš, Roberts (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir „Krāpšana un tā norobežošana no izvairīšanās no nodokļiem”. Krāpšana ir noziedzīgs nodarījums pret īpašumu. Tā ir svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšana, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu. Izvairīšanās no nodokļiem ir noziedzīgs nodarījums pret tautsaimniecību – valsts ieņēmumu sfērā. Tēmas aktualitāti raksturo tas, ka tiesu prakse parāda to, ka tiesām joprojām ir grūtības ar krāpšanas un izvairīšanās no nodokļiem sastāvu nošķiršanu. Bakalaura mērķis bija izpētīt krāpšanas un izvairīšanās no nodokļiem būtību, ieskatu vēsturē, veikt krāpšanas un izvairīšanās no nodokļiem kvalifikācijas problemātikas analīzi, apskatīt tiesu praksi, lai gūtu izpratni par to, kā veiksmīgi nošķirt krāpšanas un izvairīšanās no nodokļiem sastāvu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darba autors raksturoja krāpšanas un izvairīšanās no nodokļiem sastāvu, apskatīja ar tiem saistīto tiesu praksi, veica ieskatu vēsturē.

The topic of Bachelor is : „The delimitation of fraud and tax evasion”. Fraud is a crime against property. It is the property of another person or the acquisition of such property, abuse of confidence or by fraud. Avoiding taxes is a crime against the economy - public revenue field. Theme of this Bachelor is topical, because the case law shows that the courts still continue to struggle with fraud and tax evasion composition segregation. Bachelor's goal was to investigate fraud and tax evasion nature of the review of the past, for fraud and tax evasion qualifications of issues analysis, look at the case law in order to gain an understanding of how to successfully distinguish between fraud and tax evasion composition. To achieve the goal, the author described the fraud and tax evasion composition, looked at the related case law made and provided insight into the history
The delimitation of fraud and tax evasion
Keywords: Juridiskā zinātne