Bāzes līmeņa kategorijas ziņojumu efektivitāte vides reklāmās: 2011.– 2012. gada sociālo reklāmu analīze - Brensons, Niks (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba "Bāzes līmeņa kategorijas ziņojumu efektivitāte vides reklāmās: 2011.– 2012. gada sociālo reklāmu analīze" mērķis ir noskaidrot kategorizācijas līmeni sociālo kampaņu vides reklāmās Latvijā, veicot aprakstošu pētījumu. Darbā ir izvirzīta hipotēze, ka sociālo reklāmu efektivitāte balstās bāzes līmeņa kategorijas ziņojumos. Darbā izmantotas E. Rošas prototipu un bāzes līmeņa teorijas, sociālā mārketinga pieejas, savukārt semiotikas teorijas skatītas galvenokārt U. Eko, F. de Sosīra, D. Čandlera un Č. Pīrsa piedāvātajā skaidrojumā. Pētījums ir veikts, izmantojot vizuālo kontentanalīzi, fokusa grupas, daļēji strukturētās intervijas un anketēšanu. Pētījuma rezultātā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies. Atslēgvārdi: uztvere, kategorizācija, vizuālā komunikācija, vides reklāma, efektivitāte

The aim of the Bachelor thesis "Effectiveness of basic-level category messages in outdoor advertisements: An analysis of social advertisements 2011–2012” is to ascertain the level of categorization in social outdoor advertisments in Latvia by carrying out a descriptive research.The proposed hypothesis of this work is that the effectivenes of social avertising depends on basic-level category messages. Used in the work are E. Rosch's prototype and base level theories, social marketing approaches, while from the semiotics perspective theories of the work of U. Eko, F. de Saussure, D. Chandler, C. Pierce were mainly applied. The research is carried out using content analysis, focus groups, partially structured interviews and questionaires. The proposed hypothesis has been proven. Keywords: perception, categorization, visual communication, outdoor advertising, efficiency
Effectiveness of basic-level category messages in outdoor advertisements: An analysis of social advertisements 2011–2012
Keywords: Komunikācijas zinātne