Miega traucējumi maiņu darbā strādājošiem medicīnas darbiniekiem - Cirša, Ieva (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Miega traucējumi maiņu darbā strādājošajiem medicīnas darbiniekiem” mērķis ir izvērtēt miega traucējumus maiņu darbā strādājošajiem medicīnas darbiniekiem. Tēmas aktualitāti nosaka aizvien vairāk pieaugošo darba vietu skaits, kur nepieciešams strādāt dienas, nakts vai diennakts maiņas, un īpaši tas ir aktuāli medicīnas jomā. Hipotēze – medicīnas darbiniekiem, kas strādā maiņu darbu ir miega traucējumi. Praktiskajā daļā tiek izmantots kvantitatīvs pētījums – 100 pētījuma dalībnieki. Pētījuma instruments - anketa. Bakalaura darbs sastāv no 6 nodaļām un 2 pielikumiem. Darbā izmantoti 25 literatūras avoti.

The bachelor's work “Sleep disorders for shift - working medical workers,” aims to evaluate sleep disorders for shift - working medical workers. The growing number of jobs requiring day, night or day shifts is responsible for the topical nature of the topic, especially in the medical field. Hypothesis - medical workers working shift jobs have sleep disorders. The practical part uses a quantitative study of 100 study participants. Research instrument - questionnaire. The bachelor's work consists of 6 chapters and 2 attachments. The work uses 25 literary sources.
Sleep disorders for shift - working medical workers
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; miega traucējumi; dienas, nakts un diennakts darbs; veselības problēmas; miega higiēna