Iekārtas izstrāde akomodācijas atbildes noteikšanai ar polihromatiskiem stimuliem - Lesiņa, Natālija (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs ir veltīts iekārtas izstrādei akomodācijas atbildes mērīšanai, stimulējot akomodāciju ar polihromatiskiem akomodācijas stimuliem. Darba mērķis ir izstrādāt iekārtu akomodācijas atbildes noteikšanai, ja tā tiek stimulēta ar polihromatiskiem stimuliem. Metode: Izstrādāta uz fotorefrakcijas metodi balstīta iekārta akomodācijas atbildes mērīšanai. Secinājumi: izstrādātā iekārta ir izmantojama akomodācijas atbildes mērīšanai. Akomodācijas atbilde polihromatisku stimulu gadījumā ir ar tendenci būt lielāka, salīdzinot ar atbildi monohromatisku stimulu gadījumā. Maģistra darbs ir uzrakstīts uz 45 lapaspusēm, tas satur 30 attēlus, 3 tabulas, 30 atsauces uz literatūras un informācijas avotiem. Atslēgas vārdi: akomodācijas atbilde, fotorefrakcija, polihromatiski stimuli

The master work has been devoted to building a device for measuring the accommodative response by stimulating it with polychromatic stimuli. Goal: the goal of the work is to build a device for determining the accommodative response when stimulating it with polychromatic stimuli. Method: A device built and based on photorefraction method for measuring the accommodative response. Conclusions: the built device can be used for measuring the accommodative response. The accommodative response in the case of polychromatic stimuli tends to be larger compared to the case of monochromatic stimuli. The master work has been written on 45 pages, it contains 30 figures, 3 tables, 30 references to literature sources. Key words: the accommodative response, photorefraction, polychromatic stimuli
Development of a device for measuring accommodative response with polichromatic stimuli
Keywords: Fizika