Zināšanu pārvaldības rīku izmantošana augstskolā - Čirka, Agnese (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba izvēlētā tēma ir „Zināšanu pārvaldības rīku izmantošana augstskolā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt vikipēdiju izmantošanas iespējas augstskolās, studentiem un pasniedzējiem noderīgu zināšanu uzkrāšanai un izmantošanai. Arvien vairāk organizāciju, lai apkopotu informāciju un zināšanas, nodrošinātu intelektuālā kapitāla uzkrāšanu un veicinātu sadarbību starp organizācijas darbiniekiem, sāk ieviest zināšanu pārvaldības sistēmas, kuru pamatā ir vikipēdiju tehnoloģijas. Vikipēdiju tehnoloģijas sniedz iespēju ikvienam organizācijas darbiniekam kolektīvi darboties un dalīties zināšanās. Darba ietvaros autore iepazīstina ar vikipēdiju tehnoloģijām un to izmantošanas iespējām izglītībā, galveno uzsvaru liekot uz vikipēdijas izveides iespējām Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē.

The theme of the chosen bachelor paper is „Usage of knowledge management tools at the higher education establishments”. The aim of the bachelor paper is to explore usage of wikipedia at the institutions of higher education for students and lecturers in order to accumulate and use knowledge efficiently. Nowadays more and more organizations use to invent knowledge management tools, based on wikipedia technologies, in order to collect information and knowledge, to provide accumulation of intellectual capital and to promote collaboration between employees of an institution. In this bachelor paper the author describes wikipedia technologies and usage of them in education, emphasizing possibilities to make wikipedia for University of Latvia Faculty of Economics and Management.
Usage of knowledge management tools in the institution of the higher education
Keywords: Vadībzinātne