Domēn-specifiska valoda RDF datu apstrādei - Gordijs, Igors (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī darba mērķis ir izpētīt funkcionālas valodas Scala iespējas domēn-specifiskas valodas izveidošanā, kas tiek izmantota informācijas iegūšanai no semantiska tīmekļa. Darbā ir aprakstīts izveidotas domēn-specifiskas valodas sintaktiskais analizators, kā arī vienots algoritms analizatora sasaistei ar semantiskā tīmekļa datu apstrādes bibliotēkām, kas ļauj ar minimāliem papildinājumiem pielāgot analizatoru darbam ar jebkuru bibliotēku, kas ir rakstītā valodā Java. Pielāgošanas iespēju demonstrēšanai darbā ir ievietots interfeisa implementāciju apraksts trijām populāram bibliotēkām – Jena/ARQ, Sesame un JRDF. Darba beigās tiek dots novērtējums katras implementācijas stipram un vājam pusēm.

The goal of this work is to research functional programming language Scala capabilities in domain-specific language development for semantic data searching. In the work is described the domain-specific language parser implementation and common interface, which allows parser attachment with any semantic data library, written in Java. In the work is described how common interface is implemented for three popular libraries – Jena/ARQ, Sesame and JRDF. In work conclusion part every implementation is evaluated.
Domain Specific Language for RDF data processing
Keywords: Datorzinātne