Lorda Džordža Gordona Bairona satīriskā dzeja - Ivanova, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir mērķis ir noteikt raksturīgākās īpašības Bairona darbos un dzejā. Bakalaura darbs satāv no 5. daļām: Pirmā daļā apraksta Bairona literārā fenomena sākumposmu un ir veltīta viņa agrīnajai liriskajai poēzijai.Otrā daļa ietver Bairona pirmo satīrisko darbu analīzi un ir balstīta uz viņa poēmu „Angļu dzejnieki un skotu recenzenti”. Trešā daļa raksturo Bairona humora un satīru, balstoties uz poēmu „Beppo,Venēcijas vesture”. Ceturtā un piektā daļa analizē ideoloģisko un problemātisko saturu politiskajā satīrā balstoties uz Bairona poēmām„ Bronzas laikmets” un „ Tiesas redzējums”. Atslēgvārdi: Bairons, dzeja, kritika, satīra, politika.

The Bachelor paper concentrates on investigating Byron’s creative work and to the determination the character of Byron’s poetry. The Bachelor paper consists of five chapters. The first chapter describes the beginning of the formation of Byron’s literary phenomenon and is devoted to his first lyrical poetry. The second chapter provides analysis Byron’s first satire based on the poem “English Bards and Scotch Reviewers.” The third chapter represents Byron’s humor and satire based on the poem “Beppo, A Venetian Story.” The fourth and the fifth chapters give the analysis of the ideological and problematic content of Byron’s political satire, based on the poems “The Vision of Judgment” and the “Age of Bronze.” Key Terms: Byron, Poetry, Criticism, Satire, Policy.
Lord George Gordon Byron's Satirical Poetry
Keywords: Filoloģija