Skolēnu rokraksta pilnveidošanas iespējas sākumskolas pirmajā klasē - Kominska, Diāna Svetlana (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā tika pētīts skolēnu rokraksta attīstība sākumskolas pirmajā klasē. Bakalaura darba autore ir Diāna Svetlana Kominska. Darba mērķis ir teorētiski un empīriski pētīt rokraksta pilnveidošanas iespējas sākumskolas 1. klasē. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām – teorētiskā un empīriskās. Darba teorētiskā daļa balstīts uz Z. Anspokas, A. Karules, A. Kauces, A. Lankas, Z. Lubānietes, O. Ņesterova un citu autoru teorētiskajām atziņām. Teorētiski analizēts rokraksta jēdziens, izstrādāti teorētiski pamatoti kritēriji rokraksta novērtēšanai un apkopoti metodiskie ieteikumi skolotājiem rokraksta attīstīšanai sākumskolas pirmajā klasē. Bakalaura darba empīriskajā daļā ir apkopoti un analizēti Rīgas X vidusskolas sākumskolas skolotāju intervijas rezultāti, 1. klašu skolēnu rokraksta novērtēšanas rezultāti. Izstrādāti pamatoti ieteikumi sākumskolas skolotājiem skolēnu rokraksta pilnveidei sākumskolas pirmajā klasē. Darbā izmantoti 39 avoti, 14 diagrammas, 2 tabulas, 5 pielikumi. Atslēgas vārdi: rokraksts, rakstīšana, rakstītprasme, rakstzīme, pareizrakstība, rokraksta pilnveidošana

In the bachelor paper was researched pupils' handwriting development in elementary school first grade. The author of the bachelor paper is Diana Svetlana Kominska. The aim of the paper is to theoretically and empirically investigate the possibilities for the improvement of handwriting in primary school in 1st grade. Bachelor consists of two parts - theoretical and empirical. The theoretical part of the paper is based on theoretical knowledge of Z. Anspokaa, A. Karule, A. Kauce, A. Lanka, Z. Lubāniete, O. Nesterovs and other authors. Theoretically analyzed the concept of handwriting, developed theoretically sound criteria for the assessment of handwriting and summarized methodological recommendations for teachers to develop handwriting in the first grade of primary school. The empirical part of the Bachelor's paper summarizes and analyzes the results of the Riga X Secondary School Elementary School Teacher's Interview, the results of the handwriting assessment of the 1st grade students. Well-established recommendations for primary school teachers to improve pupil handwriting in primary school in the first class have been developed. The paper uses 39 sources, 14 charts, 2 tables, 5 annexes. Keywords: handwriting, writing, writing skills, letter, spelling, handwriting improvement.
Handwriting enhancement opportunities of the 1st grade students in primary school
Keywords: Skolas pedagoģija; rokraksts; rakstīšana; rakstītprasme; pareizrakstība; rokraksta pilnveidošana