Vidējā vecuma bērnu uzvedības problēmas pirmsskolā un to pedagoģisko korekciju iespējas - Antone, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba nosaukums “Vidējā vecuma bērnu uzvedības problēmas pirmsskolā un to pedagoģisko korekciju iespējas” darbu izstrādāja Kristiāna Antone. Pētījuma objekts: bērnu uzvedība Pētījuma mērķis: izpētīt un izveidot ieteikumus uzvedību problēmu mazināšanai pirmsskolā. Pētījumu priekšmets: bērnu uzvedību korekcija pirmsskolas izglītības iestādē Pētījuma uzdevumi: 1.Analizēt pedagoģisko un psiholoģisko literatūru bērna uzvedības problēmām vidējā vecumposmā. 2.Pētīt bērnu uzvedības problēmas. 3.Apkopot iegūtos datus par bērna uzvedības problēmām. 4.Izstrādāt un apkopot rezultātus par bērnu uzvedību. Kvalifikācijas darbs sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Teorētiskā daļā darba autore pēta un analizē teorētisko literatūru un empīriskā daļa sastāv, no izmēģinājuma darba izstrādes īstenošanas, kur ar rotaļas palīdzību tiek sekmēta bērna pozitīva uzvedība un emocijas, novērošana, rezultātu matemātiska aprēķināšana un secinājumi par darbu. Kvalifikācijas darba apjoms 44 lapaspuses, 6 tabulas, 5 attēli, literatūras un avotu skaits kopā 37.

The topic of qualification assignment: “Problems with the behaviour of middle-aged children in preschool and their pedagogical adjustments” was developed by Kristiana Antone. Subject of study: Children’s behavior Research's study aim: explore and create recommendations for behavioral mitigation in preschool. Subject matter of studies: adjustment of child behaviour in pre-primary education institution Study tasks: 1.Analyse pedagogical and psychological literature for children's behavioural problems in the middle age. 2.Study children's behavioral problems. 3.Collect collected data on the child's behavioural problems. 4.Develop and collect results on child behaviour. The qualification work consists of a theoretical and empirical part. In a theoretical part, the author studies and analyses theoretical literature, and the empirical part consists of the development of pilot work, which contributes to the positive behaviour and feelings of the child, observation, mathematical calculation of results and conclusions on work. Scope of the qualification work 44 pages, 6 tables, 5 pictures, total number of literature and sources 37.
Problems with the behaviour of middle-aged children in preschool and their pedagogical adjustments
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Vidējais vecums; bērnu uzvedības problēmas; pirmsskola; korekciju iespējas