Prasības celšana pret valdes locekli par kapitālsabiedrībai nodarītajiem zaudējumiem maksātnespējas procesā - Šķirmants, Rihards (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs “Prasības celšana pret valdes locekli par kapitālsabiedrībai nodarītajiem zaudējumiem maksātnespējas procesā” ir veltīts Komerclikumā 169.pantā nostiprinātā krietna un rūpīga saimnieka ģenerālklauzulas tulkošanas problemātikai un no tās izrietošajām sekām maksātnespējas procesā. Darba rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi tiesiskā regulējuma uzlabošanai atbilstoši bakalaura darba tēmai. Darba galvenais mērķis ir sniegt priekšlikumus Komerclikumā 169.pantā nostiprinātās ģenerālklauzulas krietna un rūpīga saimnieka satura modernizācijai un pierādīt, ka ar maksātnespējas procesa administratora celto prasību par kapitālsabiedrībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu būtiski spēj aizskart valdes locekļa personīgās intereses.

Bachelor thesis "Claim against member of the Board for caused losses in the insolvency proceedings" is dedicated to the Latvian Commercial Law strengthened prudent and careful manager issues of translation and the resulting consequences of insolvency proceedings. Bachelor thesis has resulted in developed proposals for improving the legal framework in accordance with the Bachelor thesis topic. Bachelor thesis main objective is to provide modernization for Article 169 of the Latvian Commercial law “prudent and careful” manager content and prove that the insolvency administrator's claim may violate The Board member personal interests.
Claim against memeber of the Board for caused losses in the insolvency proceeding
Keywords: Juridiskā zinātne; maksātnespējas administratora prasība; prasības tiesību noilguma termiņš; krietns un rūpīgs saimnieks; saprātīgu lēmumu pieņemšanas koncepts; valdes locekļa aizskartās intereses