Pētnieciskie uzdevumi matemātikā pamatskolas 7.-9.klasēs - Reinvalde, Gunita (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbā „Pētnieciskie uzdevumi matemātikā pamatskolas 7.- 9.klasēs” aprakstīts pētniecisko uzdevumu izmantošana pamatskolā un izveidots pētniecisko uzdevumu metodiskais materiāls ar metodiskajiem komentāriem. Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, kurās teorētiski analizēti pētnieciskie uzdevumi, raksturotas pamatskolas skolēnu vecumposmu īpatnības, apkopots pētniecisko uzdevumu metodiskais materiāls, nobeiguma, izmantotās literatūras saraksta ar 13 avotiem. Diplomdarbā izstrādātais metodiskais materiāls ir praktiski lietojams skolēnu pētniecisko prasmju attīstīšanai pamatskolā.

In the Diploma Paper “Research works in mathematics in the 7th- 9th grades of basic school” is described the use of research works in basic school and created methodological guidance material with comments of these tasks. The Paper consists of introduction, three chapters in which research works are analyzed theoretically, age peculiarities of students are described, methodological material of research works is summarized, conclusion and bibliography with 13 sources. The methodological material worked out in the Diploma Paper is practically used for students to develop their research skills in basic school.
Research tasks in mathematics in Grades 7-9 of basic school
Keywords: Pedagoģija