Sacīkstes principa problemātika maza apmēra prasībās - Bergans-Berģis, Krists (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir "sacīkstes principu problemātika par maza apmēra prasībām", galvenie mērķi šajā pētījumā ir atrast vājās vietas maza apmēra prasībās, kas būtu radušās sacīkstes principa pārkāpumu dēļ. Šajā pētījumā autors analizē judikatūru, lai atrastu vājās vietas praksē, un analizē cik svarīga ir sprieduma veidošana. Autors saskatīja vairākas vājās vietas, un sniedza ieteikumus, kā padarīt maza apmēra prasības procedūru vieglāku un pieejamāku cilvēkiem. Autors uzsver, ka ir svarīgi ievērot sacīkstes principu spriedumu veidošanā, un kā sacīkstes principa pārkāpumi maza apmēra prasībās, var radīt nopietnas sekas.

Topic of the bachelor paper problem is „Adversarial principle problematics in small claims procedures”, main goals of this research was to find weak spots in small claims procedures in Latvia, that would be caused because of violation towards adversarial principle in civil procedures. For this research, author analyzed case law, to find the weak spots in practice, and analyze the importance of making of verdict. Author found several weak spots, and made suggestions how to make small claims procedure easier and more accessible for common people. Author stresses the importance of adversarial principle in verdict making, and how violation of adversarial principle in small claims procedures can cause serious problems.
Adversarial principle problematics in small claims procedure
Keywords: Juridiskā zinātne; Maza apmēra prasības; Sacīkstes princips; Šablonizēti tiesas spriedumi; Maza apmēra prasību tiesu prakse Latvijā; Sacīkstes principa problemātika Civilprocesā