Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča politiskā komunikācija mikroblogošanas vietnē “X”: 2023. gada novembris – 2024. gada aprīlis - Vizule, Sindija Daniela (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba ”Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča politiskā komunikācija mikroblogošanas vietnē “X”: 2023. gada novembris – 2024. gada aprīlis” mērķis ir izpētīt valsts prezidenta Edgara Rinkēviča publikācijas mikroblogošanas vietnē X, noskaidrojot par kādām tēmām prezidents visbiežāk tajā komunicē un kāda ir auditorijas atgriezeniskā saite. Lai sasniegtu šo mērķi, darbā tika izvirzīti pieci pētnieciskie jautājumi. Lai uz tiem atbildētu, tika veidota teorētiskā bāze par politisko komunikāciju, mediju lomu politisko procesu atspoguļošanā, politisko komunikāciju digitālajā vidē un X, vizuālās komunikācijas nozīmi politikā un politisko vēstījumu ietekmi uz sabiedrību. Tāpat arī tika izvēlētas trīs pētnieciskās metodes darba mērķa īstenošanai – Edgara Rinkēviča X publikāciju kontentanalīze, sabiedrības aptaujāšana un intervija ar pašu valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Rezultātā tika noskaidrots par kādiem tematiem visbiežāk Edgars Rinkēvičs veic publikācijas, kāda daļa no šīm publikācijām iekļauj personalizētu saturu, kādi ieraksti iegūst lielāku auditorijas uzmanību, kā attieksmi par publikācijām ietekmē auditorijas vecums un visbeidzot – kāda ir atšķirība starp reģistrētu un nereģistrētu X lietotāju viedokli par Edgara Rinkēviča publikācijām šajā platformā.

The aim of the Bachelor's thesis ”Political communication of the president of the state, Edgars Rinkēvičs, on the microblogging site ”X”: November 2023 – April 2024” is to examine the publications of State President Edgars Rinkēvičs on the microblogging site X, determining the topics the president most frequently communicates about and the audience's feedback. To achieve this goal, five research questions were formulated. To answer them, a theoretical foundation was developed, covering political communication, the role of media in reflecting political processes, political communication in the digital environment and on X, the importance of visual communication in politics, and the impact of political messages on society. Additionally, three research methods were chosen to achieve the work's objective: content analysis of Edgars Rinkēvičs X publications, a public survey, and an interview with the State President Edgars Rinkēvičs himself. As a result, it was determined which topics Edgars Rinkēvičs most frequently publishes about, what proportion of these publications include personalized content, which posts attract more audience attention, how the audience's attitude towards the publications is influenced by age, and finally, what the difference is between the opinions of registered and unregistered X users regarding Edgars Rinkēvičs' publications on this platform.
Political communication of the president of the state, Edgars Rinkēvičs, on the microblogging site “X”: November 2023 – April 2024
Keywords: Komunikācijas zinātne; Edgars Rinkēvičs; X; Twitter; Politiskā komunikācija; Sociālie mediji