Pārtikas aprites uzraudzības politika Latvijā - Volkova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2007)
Pārtikas aprites uzraudzības problēmām ir augsta prioritāte jebkurā sabiedrībā, jo pārtikas drošības un nekaitīguma jautājumi ir cieši saistīti ar iedzīvotāju veselības un labklājības augsta līmeņa nodrošināšanu. Līdz ar to maģistra darba ‘Pārtikas aprites uzraudzības politika Latvijā’ mērķis ir noteikt Latvijā pastāvošu pārtikas aprites uzraudzības politiku, novērtēt tās mehānismu darbību un sniegt priekšlikumus tās uzlabošanai. Darba mērķis tiek sasniegts salīdzinot Eiropas Savienības un Latvijas Republikas pārtikas aprites uzraudzības politikas mērķus, principus, institūcijas un prakses. Neskatoties uz konstatētiem pārredzamības trūkumiem šīs politikas jomas institūciju darbībā, autore secina, ka pārtikas aprites politika Latvijā sasniedz savus mērķus un dod savu ieguldījumu iedzīvotāju veselības un labklājības veicināšanā, kā arī sniedz savus priekšlikumus trūkumu novēršanai.

Food chain supervision problems have high priority within any society due to their close connection to ensuring the proper level of health and welfare of country’s population. Thus the master paper’s ‘Food Chain Supervision Policy in Latvia’ goal is to define the existing food chain supervision policy in Latvia, evaluate its mechanisms and suggest the necessary improvements. The goal of the master’s paper is attained through comparison of the food chain supervision policy of the European Union and Latvia, their goals, principles, institutions and existing practices. Despite some transparency flaws in the work of some policy’s institutions, the author concludes that food chain supervision policy in Latvia attains its goals and contributes to the promotion of population’s health and welfare and also suggests ways of improvements.
Food Chain Supervision Policy in Latvia
Keywords: Vadībzinātne