Latvijas Universitātes rektors profesors Augusts Tentelis - Saviča, Mārīte (Latvijas Universitātes Bibliotēka, 2017)
Rakstā sniegs ieskats LU rektora prof. Augusta Tenteļa dzīvesgājumā. Līdzās zinātniskajiem un pedagoģiskajiem sasniegumiem, prof. A. Tentelis strādājis nozīmīgos vadošos amatos - pildījis LU rektora pienākumus, kā arī ieņēmis izglītības ministra amatu. Būtiska loma prof. A. Tentelim bija LU Bibliotēkas krājuma attīstībā, piedaloties LU Bibliotēkas komisijas darbā, kā arī dāvinot LU Bibliotēkai nozīmīgus izdevumus.
Raksts iekļauts LU Bibliotēkas veidotajā virtuālajā izstādē “Pēc diviem mirkļiem 100 gadi: Rektoru galerija”.
Keywords: Valodnieciski filozofiskā fakultāte; Rīgas Latviešu biedrība; Izglītības ministrs - Latvija; Rektori - Latvijas Universitāte; Vēsture - Latvijas Universitāte; Izstādes - Latvijas Univeersitātes Bibliotēka; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education